Καρέρα: «Υπάρχει φάουλ στον Βράνιες πριν το πέναλτι»

0

Ο Μάσιμο Καρέρα δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στα διαιτητικά εγκλήματα που έγιναν απόψε στην Τούμπα, λέγοντας το αυτονόητο πως υπάρχει φάουλ στον Βράνιες πριν το πέναλτι που κερδίζει ο Βιεϊρίνια, ενώ πρόσθεσε πως ο διαιτητής θα έπρεπε να δει ο ίδιος τη φάση στο VAR.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Μάσιμο Καρέρα:

«Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση της ομάδας γενικότερα. Παίξαμε εναντίον μίας μεγάλης και δυνατής ομάδα. Κάναμε όμως ένα καλό ματς και δεν έχω παράπονο. Για τις φάσεις που έκρινε το VAR, δεν ψάχνω δικαιολογίες, δεν μου αρέσει, αλλά το μόνο που θα πω στη φάση του πέναλτι του ΠΑΟΚ θα μπορούσε ο διαιτητής να είχε πάει ο ίδιος να δει τη φάση στο VAR. O διαιτητής θα πρέπει να αποφασίζει αν υπάρχει πέναλτι ή όχι. Και όχι ο διαιτητής που κάθεται πίσω από την τηλεόραση. Στο πέναλτι υπήρχε ένα φάουλ προηγουμένως και θα έπρεπε να πάει ο ίδιος ο διαιτητής να το δει με τα μάτια του».

Τα αίτια της ήττας της ΑΕΚ;

«Η βασική αιτία είναι το γκολ. Ο ΠΑΟΚ έβαλε γκολ, εμείς όχι. Είχαμε ευκαιρίες αρκετές για να σκοράρουμε, αλλά η μπάλα δεν μπήκε, άρα θεωρώ αυτή είναι η βασική αιτία της ήττας. Δεν δώσαμε πολλές ευκαιρίες στον αντίπαλο. Ηταν ένα δύσκολο ματς, αλλά η ομάδα πάλεψε μέχρι το τέλος στα ίσια».

Αν θα μπορούσε να παίξει πιο ανοιχτά η ΑΕΚ στο παιχνίδι μέχρι να δεχθεί το γκολ;

«Δεν ήταν στο πλάνο μας να παίξουμε παθητικά. Στο πρώτο ημίχρονο ήμουν λίγο θυμωμένος με την ομάδα, γιατί δεν είχαμε το θάρρος να παίξουμε με τη μπάλα στα πόδια. Είναι όμως φυσιολογικό όταν παίζει με μία καλή ομάδα να μην κάνεις πρέσινγκ σε όλο το ματς. Να υπάρχουν στιγμές και στιγμές σε ένα ματς».

Αν υπάρχει πλέον ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο;

«Είναι πολλοί οι βαθμοί που πρέπει να παιχθούν ακόμα. Είναι πολλά τα ματς. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται μέχρι το τέλος».

Αν το πλάνο του ήταν να «σπάσει» το παιχνίδι του ΠΑΟΚ;

«Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι ποιοτική ομάδα και έχει ποιοτικούς παίκτες με τη μπάλα στα πόδια. Στοχος μας ήταν να τους κλείσουμε τους χώρους και να παίξουν με μακρινές, ψηλές μπαλιές. Μερικές φορές τα καταφέραμε, άλλες όχι, όμως αυτό είναι το ποδόσφαιρο».

Για τις κόκκινες στο τέλος που δέχθηκε η ΑΕΚ;

«Μονο όσοι έχουν παίξει ποδόσφαιρο καταλαβαίνουν ότι ένας ποδοσφαιριστής στο 90’ είναι κουρασμένος και είναι φυσιολογικό να γίνονται μερικά λάθη. Ολοι το ξέρουν αυτό: είναι φυσιολογικό να γίνονται λάθη ειδικά στο τέλος»