Μπακασέτας: «Να φανούμε αντάξιοι…»

Για τον αυριανό (16/10, 21:45) «τελικό» με την Ολλανδία μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ο Τάσος Μπακασέτας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάσου Μπακασέτα:

Για το πόσο σημαντικό είναι να πάει η Εθνική σε μεγάλη διοργάνωση: «Στόχος μας από την αρχή ήταν να βρεθούμε στα τελικά του Euro. Θεωρώ πως είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ για να διαχειριστούμε 100% την κατάσταση. Τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε δείξει ότι βελτιωνόμαστε, έχουμε αποκτήσει πιο πολύ εμπειρία, πράγμα σημαντικό, η Εθνική θα πρέπει να είναι το παράδειγμα όλης της χώρας και ο τρόπος που αγωνιζόμαστε, ο τρόπος που μιλάμε σε συνεντεύξεις, να είμαστε το παράδειγμα. Το έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό και αποτελούμε παράδειγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την δεύτερη ευκαιρία και πώς λειτουργεί στο μυαλό των διεθνών: «Δεν υπάρχει ούτε ένας παίκτης, είτε παίζει φιλικό, είτε σημαντικό παχινίδι, να μην έχει πίεση και τον φόβο της ήττας. Τώρα παίζουμε τα προκριματικά για τα τελικά μίας διοργάνωσης, το τι καταφέραμε το προηγούμενο καλοκαίρι αποτελεί παρελθόν. Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο σημαίνει ότι κάναμε κάτι καλό. Βλέπαμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και είμαστε έτοιμοι για κάθε παιχνίδι. Σίγουρα υπήρξε παιχνίδι που δεν φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών. Κάθε εθνική ομάδα μπορεί να έχει ένα κακό παιχνίδι».

Για το προηγούμενο παιχνίδι με την Ολλανδία: «Αυτά είναι τα στοιχεία που δεν μου αρέσει να τα μοιράζομαι με τα ΜΜΕ. Οι παίκτες είμαστε πιο αυστηροί κριτές και πάντα κάνουμε την αυτοκριτική μας όταν τα πράγματα δυσκολέψουν. Καταλάβαμε τι κάναμε λάθος σε αυτό το παιχνίδι, παράδειγμα ο τρόπος που αντιδράσαμε στα επόμενα δύο».

Για το πώς πρέπει να παίξουμε κι αν υπάρχει τρόπος διαφορετικός σε σχέση με αυτά που έχουμε δει: «Συμφωνώ ότι πρέπει να κάνεις υπέρβαση για να περάσεις στα τελικά, το πιο σημαντικό είναι να έχουμε την ευκαιρία γι’ αυτό. Αυτό είναι το αυριανό παιχνίδι, θα είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για να φανούμε αντάξιοι σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτές τις ερωτήσεις, ο προπονητής κάθεται δίπλα μου, αυτός είναι εκείνος που θα απαντήσει, εμείς τι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη».

Για το γεμάτο γήπεδο: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν σε γεμάτα γήπεδα. Το συζητούσαμε μεταξύ μας δεν σας το κρύβω. Είναι μεγάλη νίκη ότι θα έρθει ο κόσμος αύριο. Υπάρχει χαρά και ανυπομονησία, η Εθνική έχει ανάγκη τον κόσμο. Καταφέραμε ήδη τον πρώτο στόχο την πρωτιά στο nations, πάντα τα αποτελέσματα. Μας εμπνέει ο προπονητής και του έχουμε εμπιστοσύνη γι’ αυτά που μας μαθαίνει, για την τακτική προσέγγιση. Ό,τι και να λέμε σημασία έχει αυτά που λέμε στο γήπεδο».

Για το αν υπάρχει ωρίμανση στο πνευματικό κομμάτι: «Αυτό το κομμάτι έχει κάνει τη διαφορά. Στα προκριματικά του Μουντιάλ στερούσαμε σε εμπειρία και δεν κρύφτηκε κανείς πίσω από τις ευθύνες. Τώρα υπάρχει και περισσότερη εμπειρία, μπορούμε να διαχειριστούμε διαφορετικά καταστάσεις. Η Εθνική έχει παίκτες με εμπειρία που βοηθούν τους μικρότερους και προσπαθούν να τους κάνουν καλύτερους».

Για το αν ήρθε πρώτα το δέσιμο και μετά τα αποτελέσματα: «Το δέσιμο υπήρχε χρόνια πολλά, είναι πράγματα αλληλένδετα. Όταν δεν έρχεται το αποτέλεσμα σίγουρα υπήρχαν και πράγματα που δεν γίνονταν σωστά. Είναι πράγματα που συνδυάζονται, το καλό κλίμα δεν είναι αρκετό, έχει συνδυαστεί με καλά αποτελέσματα».

Απάντηση