Απευθείας στους ομίλους του EHF European League η ΑΕΚ

0

Η ΑΕΚ επιστρέφει φέτος στο EHF European League, στο οποίο θα συμμετάσχουν 32 ομάδες, οι 27 εκ των οποίων έχουν ήδη περάσει απευθείας στη φάση των ομίλων. Έπειτα, 10 ομάδες θα αγωνιστούν στους προκριματικούς γύρους, προκειμένου οι 5 να διεκδικήσουν την είσοδό τους στους ομίλους. Η ΑΕΚ μετά την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος, έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στους ομίλους, ενώ βρίσκεται στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας δείχνοντας τη δυναμική της και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο νέο φορμάτ της διοργάνωσης προβλέπεται πως οι 32 ομάδες θα αγωνιστούν σε 8 ομίλους χωρισμένους σε 4 ομάδες. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στον κύριο γύρο, όπου εκεί χωρίζονται ξανά σε 4 ομίλους των 4 ομάδων. Οι πρώτες των ομίλων προκρίνονται απευθείας στους προημιτελικούς, ενώ οι ομάδες που κατατάσσονται στη δεύτερη και στην τρίτη θέση παίζουν play-off, σε εντός και εκτός έδρας αγώνες.

Μετά τους προημιτελικούς, οι τέσσερις καλύτερες ομάδες προκρίνονται στο Final 4, που είναι προγραμματισμένο για τις 25/26 Μαΐου του 2024.

Η κλήρωση των ομίλων θα γίνει στις 21 Ιουλίου, στις 11:00 (τοπική ώρα) στη Βιέννη, ενώ θα προβληθεί ζωντανά από το YouTube.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Πόλο: Στην ΑΕΚ η Αγγελική Κολιτσοπούλου