«Έσπασε» καρδιές και προκρίθηκε η ΑΕΚάρα!

Η ομάδαρα του Δημήτρη Δημητρούλια, που οραματίστηκε και «έχτισε» ο Σταμάτης Παπασταμάτης, παρά την αγωνιστική απραξία 4 μηνών κατάφερε να περιορίσει τους Ρουμάνους, που αγωνίζονται κανονικά στο Πρωτάθλημα τους και με τεράστια ψυχή και αρκετό πάθος έδειξε έτοιμη να διεκδικήσει ακόμα και την κούπα της διοργάνωσης, αφού στον πρόωρο αυτό τελικό κατάφερε να είναι σαρωτική!

Η ΑΕΚ μπήκε με αρκετή ενέργεια στο παιχνίδι, σε αντίθεση με την CSM, η οποία έδειξε πως δεν μπορεί να βρει τα πατήματά της (3-1). Οι «κιτρινόμαυροι» θέλησαν από την αρχή να χτίσουν μια διαφορά ασφαλείας, η οποία θα τους έδινε την πρόκριση και θα κάλυπτε τα πέντε γκολ (28-23), με τα οποία αηττήθηκε στη Ρουμανία (4-2). Ο Μπάουερ κάτω από τα δοκάρια πραγματοποίησε σημαντικές επεμβάσεις και έτσι η ΑΕΚ έμεινε μπροστά στο σκορ (6-2) και κρατούσε με άνεση μια διαφορά 5 γκολ (8-3). Οι παίκτες του Δημήτρη Δημητρούλια παρουσίασαν καλές ενέργειες σε άμυνα και επίθεση, οι οποίες τους επέτρεψαν να παραμείνουν σε θέση οδηγού (11-6), κάτι που συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (14-9).

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ φάνηκε να έχει χαλαρώσει την άμυνά της (15-11) και αυτό έδωσε το δικαίωμα στην CSΜ να ροκανίσει τη διαφορά (17-15). Η Ένωση, όμως προσπάθησε να ανεβάσει την απόδοσή της και να πιέσει την φιλοενούμενη ομάδα, ώστε να μην πλησιάζει κι άλλο στο σκορ (19-16). Οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να… τρέξουν τον αντίπαλο και κατάφεραν με σταθερές ενέργειες, πάθος και καθαρό μυαλό να δημιουργήσουν σκορ πρόκρισης (27-21). Παρά το ότι στο τέλος το ματς έγινε θρίλερ, αφού στο 28-23 το ματς θα οδηγούνταν στην παράταση, η ψυχή των παικτών της ΑΕΚ μίλησε και τελικά έγινε το 29-23, που έδωσε στην ΑΕΚ τη δυνατότητα να πανηγυρίσει μια μεγάλη ανατροπή-νίκη και πρόκριση στους «8» της Ευρώπης.